16 april 2012

Start educatief IJsselmeervissen

Op vrijdag 27 april a.s vindt de lancering plaats van een uniek educatieproject IJsselmeervissen. Kinderen van verschillende basisscholen gaan de komende maanden met beroepsvissers vissen op het IJsselmeer.

Initiatief

Het project is een initiatief van Ursa Major Services B.V./Nederlandse Vissersbond en wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserij Fonds (EVF) en Provincie Fryslân ter investering in duurzame ontwikkeling van visserijgebieden. In samenwerking met drie Friese vissersbedrijven, Mar en Klif, Pyke Kroes en Vera Damhuis is een uniek concept ontwikkeld waarbij kinderen met een vissersboot het IJsselmeer op gaan.

Inhoud project
Het doel van het project is om kinderen van de basisschool zelf te laten ontdekken en te laten ervaren hoe het leven eruit ziet van een IJsselmeervisser. De kinderen krijgen aan boord uitdagende opdrachten. Ze mogen zelf vissen met kisten en aaskuil, met een verrekijker vogels spotten. Vissen en vogels determineren met een speciaal hiervoor ontwikkelde zoekkaart. Metingen doen t.a.v. de diepte in het IJsselmeer,  windkracht en temperatuur. Het is vooral belangrijk dat de kinderen het IJsselmeer leren kennen in weer en wind en niet vanuit een knus klaslokaal.

Op de website www.ijsselmeervissen.nl kunnen kinderen foto’s, visvangsten en werkstukken plaatsen.   

 

Uitnodiging 27 april 2012, start project
De Nederlandse Vissersbond i.s.m. Mar en Klif en de kinderen van basisschool ‘De Skulp’ willen dit unieke educatie project IJsselmeervissen graag met u starten.

08.45 uur start programma in Restaurant de Hinde te Hindeloopen

09.30 uur inschepen (de kinderen van de Skulp te Hindeloopen stappen aan boord van de drie schepen)

 

 

« terug naar het nieuwsoverzicht


Pyke Kroes Advies | Leeuwarden | 06-12859487 |